VATROGASCI TIJEKOM 12 SATI IMALI ČAK DESET INTERVENCIJA

Buran vikend u Rovinju: ROVINJSKI VATROGASCI GASILI POŽAR BRODICE, UKLANJALI STABLA I GRANJE

| Autor: Marica KOŠTA
(JVP Rovinj-Rovigno)

(JVP Rovinj-Rovigno)


Rovinjski vatrogasci su od subote popodne do nedjelje ujutro intervenirali 10 puta zbog raznih dojava. Na svu sreću, ozlijeđenih osoba nije bilo u niti jednoj intervenciji. Zadnja intervencija u 5 sati u nedjelju bila je radi izbijanja požara na plovilu usidrenomu rovinjskoj luci.

Prema policijskom izviješću radilo se o tehničkom kvaru, odnosno kvaru radi neispravnih električnih instalacija na brodici u vlasništvu 55-godišnjaka iz Rovinja. Požar je vatrogascima prijavljen u 4.58 sati, a više o samom događaju kazao nam je zapovjednik rovinjske vatrogasne postrojbe Evilijano Gašpić.

- Četiri vatrogasca su s dva vozila u roku od desetak minuta ugasila požar, no ubrzo nakon gašenja brodica je radi oštećenja potonula. Tada smo u more poslali naše ronioce koji su brodicu vezali za padobrane i podignuli je radi tegljenja. Lučka kapetanija je potom brodicu odteglila u rovinjski škver. Onečišćenja u moru nije bilo.

Pored toga, imali smo više dojava o srušenim stablima, odlomljenom granju i jednoj prometnoj nesreći, no sve je dobro završilo, kazao nam je Gašpić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater