DRAMATIČNA POTRAGA

FOTO / SPAŠENA BRITANKA: Pala sam s palube kruzera i u moru plutala deset sati. SRETNA SAM ŠTO SAM ŽIVA!



Srećom za nas i nju, odmah smo je vidjeli jer kada nas je ugledala, dignula je ruke i mahala. Pravo je čudo je što je preživjela. Na kruzeru su mislili da nije preživjela. Očito je i u dobroj kondiciji. Rekla nam je da se bavi jogom te da je plutajući u moru cijelo vrijeme pjevušila da joj ne bi pala temperatura tijela i da ostane budna, izjavio je poručnik fregate Lovro Orešković, zapovjednik broda "Cavtat" koji je spasio Britanku

Britanska državljanka, 46-godišnja E. L. koja je u subotu nešto prije ponoći pala s palube kruzera "Norwegian Star" s visine od 20 metara, i punih deset sati provela plutajući u moru, živa i zdrava sišla je u nedjelju oko 13 sati s ophodnog broda Obalne straže "Cavtat" koji ju je dovezao na riječki gat u Puli!

Naime, posljednjeg dana plovidbe na luksuznom kruzeru koji ovog kolovoza plovi na sedmodnevnoj ruti Venecija - Dubrovnik-Kotor - Katakolon (Olimpija) - Atena (Pirej) - Split - Venecija Britanka je imala ludu sreću. U trenutku kada je brod plovio iz Pule prema Veneciji, E. L., koja je, navodno, pod vedrim nebom na palubi ispijala koktel, pala je u more 25 nautičkih milja jugozapadno od Malog Lošinja, odnosno 45 nautičkih milja jugoistoično od Pule.

- Pala sam preko palube s broda. Bila sam u vodi deset sati. Sretna sam što sam živa, rekla nam je danas pomalo smušeno i uzbuđeno 46-godišnja Britanka dok je silazila s broda koji ju je dovezao u pulsku luku. Nakon dramatične noći, E. L. je s osmjehom na licu zahvalila je dečkima s "Cavtata" te u pratnji medicinskog osoblja ušla u vozilo Hitne pomoći. (Lara BAGAR, snimili Dejan ŠTIFANIĆ i Obalna straža)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PONEDJELJKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter