NASJEO NA PRIJEVARU

Barbanac kupovao automobil putem interneta pa OSTAO I BEZ NOVACA I BEZ AUTOMOBILA

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


 

Policijskoj postaji Pula jučer se javio 41-godišnji muškarac iz Općine Barban koji je prijavio slučaj prevare. Na jednoj njemačkoj internet stranici pronašao je povoljan oglas za prodaju automobila BMW. Stupio je u kontakt s osobom čiji broj mobitela se nalazio naveden na stranici te je dogovorio kupnju i dostavu automobila u Hrvatsku. Za vozilo je 17. siječnja uplatio nekoliko desetaka tisuća eura. Kada je naknadno stupio u kontakt s auto kućom koja je navodno oglašavala prodaju automobila, 41-godišnjak je shvatio da je prevaren. U auto kući je dobio informaciju da je automobil i dalje u prodaji i da je njegova cijena znatno veća.

Budući se na pojedinim internetskim stranicama znaju objavljivati oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila.

Najčešće se radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji. Policija stoga upozorava građane da kod takvih oglasa budu oprezni te da pripaze kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom