ANTIKORUPCIJSKA AKCIJA

Akcija Dorina: Danas se očekuje odluka o istražnom zatvoru

| Autor: Glas Istre
Ispred riječkog USKOKA(Foto Damir Škomrlj/Cropix)

Ispred riječkog USKOKA(Foto Damir Škomrlj/Cropix)


Jučerašnjom akcijom USKOKa i policije, provedenom na nekoliko mjesta diljem Puljštine, obuhvaćeno je 26 osoba, od kojih je petnaestero uhićeno, a tereti ih se za pogodovanja i zloporabe u području prostornog planiranja i bespravne gradnje.

Novinarima okupljenima ispred riječkog USKOK-a nije službeno potvrđeno koliko je osoba jučer ispitano, hoće li se ispitivanje danas nastaviti, niti hoće li za nekog od osumnjičenika biti zatražen istražni zatvor. Očekuje se da će se to znati tijekom dana, javlja HRT.

Samo je nekoliko odvjetnika, većinom branitelja vlasnika nekretnina, potvrdilo da su osobe koje zastupaju ispitane i puštene.

- Ono što se stavlja mom branjeniku na teret su kaznena djela pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti i kazneno djelo krivotvorenja isprave. Vezana su uz zahtjeve za izdavanje rješenja o izvedenom stanju, odnosno tzv. postupke legalizacije nezakonito izgrađenih građevina. Ne bih špekulirao s onim što će USKOK ovdje raditi. Smatram da, s obzirom na vremenski period od kad se sve dogodilo, to su inkriminirana djela od prije 5-6 godina, ne bi bilo tu razloga za određivanje istražnog zatvora, ali kažem to je ono što će USKOK odlučiti, u to ne želim ulaziti, rekao je Matija Miloš, odvjetnik geodeta Krešimira Stojevskog, osumnjičenog u slučaju "Dorina".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom