Određen mu pritvor

Ovo je muškarac koji je prije par dana u Slavonskom Brodu ubio oca i majku. Prijeti mu 50 godina zatvora

| Autor: P. N.
(Ivica Galovic/Pixsell)

(Ivica Galovic/Pixsell)


Pred suca Županijskog suda u Slavonskom Brodu Milu Soldu danas je izveden 45-godišnjak kojeg se sumnjiči da je prije tri dana ubio majku i oca.

Određen mu je istražni zatvor.

“Odredio sam istražni zatvor okrivljeniku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teškog ubojstva. Istražni zatvor određen je radi potrebe neometanog odvijanja kaznenog postupka, a radi se o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna dugotrajnog zatvora i što postoje teške okolnosti počinjenja kaznenog djela. Za kazneno djelo za koje se sumnjiči propisana je kazna zatvora od najmanje 10 godina i dugotrajni zatvor, to znači da mu može biti izrečena za svako djelo kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od 21 do 40 godina. U slučaju da se kani za oba djela kazna zatvora može biti i 50 godina – rekao je istražni sudac Soldo, prenose 24 sata.

Osumnjičenik je prevezen u zatvor u Požegi, a slijedi i psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju bio u vrijeme izvršenja kaznenog djela. Prema riječima susjeda, imao je psihičkih problema, ali u Centru za socijalnu skrb su rekli da niti on niti roditelji nisu bili pod njihovim nadzorom, a u policiji da dosad protiv njega nije bilo prijava zbog obiteljskog nasilja.

Osumnjičeni je neko vrijeme radio u Francuskoj, ali se nedavno vratio i kupio kuću u ulici u kojoj su mu živjeli roditelji.

Majka ubijenog bila je teško pokretna žena, koja se kretala uz pomoć hodalice, a otac osumnjičenog je imao karcinom u posljednjem stadiju, pišu 24 sata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter