TEŠKA DJELA

Pijani nasilnik pucao iz vatrenog oružja. Kod kuće mu našli automatsku pušku pa čak i ručno izrađeni top

| Autor: Šarlota Brnčić
(Foto: PU splitsko-dalmatinska)

(Foto: PU splitsko-dalmatinska)


Policijski službenici Policijske postaje Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja nekoliko teških kaznenih djela.

Nakon zaprimljene informacije o pucanju iz vatrenog oružja, policijski službenici započeli su traganje za muškarcem koji se dovodio u vezu s događajem.

Policijski službenici su ga pronašli istoga dana, a s obzirom da se nalazio se u izuzetno alkoholiziranom stanju u visini od 2,65 promila smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Kada su se ostvarili uvjeti nad muškarcem je provedeno istraživanje.

U sklopu istraživanja, temeljem naredbe suda obavljena je pretraga prostorija koje isti koristi.

Policijski službenici su pronašli i oduzeli:

– automatsku pušku,

– 4 pripadajuće spremnika sa 75 komada streljiva

– ručno izrađeni top u funkciji s barutom, kuglama i kapislama

– 19 komada streljiva i dvije kubure

Nadalje tijekom pretrage pronađena je i oduzeta zračna puška s pripadajućom optikom i kutija s dijabolama koje je posjedovao bez dozvole nadležnog tijela.

Tijekom istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da se 67-godišnjak 26. svibnja nasilnički ponašao prema oštećenoj, prijetio joj vatrenim oružjem, nakon čega je ispred kuće ispalio nekoliko streljiva u zrak.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 67-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, Nedozvoljeno posjedovanje, izrada, nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, Prijetnja i Nasilje u obitelji radi čega je jučer nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

U odnosu na pronađenu zračnu pušku i dijabole protiv 67- godišnjaka bit će nadležnom Općinskom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 27 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of