noćas u puli

Vozio pijan po Verudi bez vozačke dozvole. Evo kolika mu kazna prijeti

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva Novog lista)

Ilustracija (Arhiva Novog lista)


Prometna policija je 21. svibnja oko 2.15 sati na kolniku Ulice Veruda za upravljačem automobila pulskih registracijskih oznaka zatekla i kontrolirala 29-godišnjaka. Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako muškarac upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.81 promila za vrijeme dok mu je istekla valjanost vozačke dozvole.

Vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv njega se pokreće i prekršajni postupak sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pozivamo vozače da, radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu, ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol. Naime, posljedice vožnje pod utjecajem alkohola ( jedan od „četiri ubojice“ u prometu) su teške prometne nesreće.

Kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba.

Ujedno ističemo kako je upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola težak prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 do 2650 eura, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom