privedeni

Koristeći vozilo za vuču ukrali više automobila na parkiralištima!

| Autor: Šarlota Brnčić
(Foto: PU istarska)

(Foto: PU istarska)


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakinjom i 27-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela “Krađa” te jedno kazneno djelo “Krađa” u pokušaju.

Naime sumnja se da su od 7. siječnja do 23. veljače, u pet navrata i to po danu, na području Maksimira i Novog Zagreba, po prethodnom zajedničkom dogovoru s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, dolazili na javna parkirališta te koristeći vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila, utovarili na njega automobile marke Honda, BMW, Mitsubishi, Audi i Škoda bez registarskih oznaka koje su zatim skladištili na za sada neutvrđenoj adresi te ih kasnije prodavali trgovačkom poduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira.

Također, sumnja se da su osumnjičeni u dva navrata i to 3. ožujka te 1. travnja, koristeći vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila, marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka otuđili  automobil marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka na području Novog Zagreba te automobil marke Opel bez registarskih oznaka na području Maksimira na način da su ih uz pomoć sajle podigli na to vozilo te se odvezli u nepoznatom smjeru.

Sumnja se da su osumnjičeni 1. travnja, na području Novog Zagreba, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, na parkiralištu u Balokovićevoj ulici pokušali otuđiti vozilo marke BMW talijanskih registarskih oznaka koristeći vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila, marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka ali su ih spriječili policijski službenici te su uhićeni.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 12.700 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom kaznenom odvjetništvu u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater