incident

Profesor učenici uzeo mobitel, njezin otac mu "zaljepio" šaku u glavu. Uhićen je

| Autor: Glas Istre, Hina
(Snimio Joško Herceg/Pixsell)

(Snimio Joško Herceg/Pixsell)


U trogirskoj Osnovnoj školi Majstora Radovana danas je došlo do ozbiljnog incidenta.

Kako doznaje Index, otac jedne učenice fizički je napao profesora te škole.

Do incidenta je došlo kada je profesor uzeo mobitel učenici, a potom je ona nazvala tatu koji je upao u učionicu tijekom nastave i šakom udario djelatnika škole.

U splitskoj policiji su potvrdili da su u srijedu u 12.15 sati zaprimili dojavu o fizičkom sukobu u obrazovnoj ustanovi. "Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaja. Jedan muškarac je uhićen i odveden u službene prostorije, a drugi muškarac je zatražio liječničku pomoć", kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Neslužbeno se pak doznaje da se incident zbio u Osnovnoj školi Majstora Radovana tijekom nastave koju učenica nije pratila već se zabavljala mobitelom. Kada je to vidio nastavnik tražio je da mu preda mobitel do završetka nastave nakon čega se ona poslužila mobitelom jednog od učenika iz razreda i o tome obavijestila svoga oca. Došavši u školu otac djevojčice je direktno ušao u razred i nastavnika navodno udario šakom u glavu. Riječ je o nastavniku biologije i kemije.

Nakon incidenta o svemu je obaviještena policija, a nastavnik je zatražio liječničku pomoć, no još se uvijek pouzdano ne zna o kojim je točno ozljedama riječ. Doznaje se i da je policija ubrzo uhitila oca djevojčice koji se nalazi u policijskoj postaji gdje nad njim traje kriminalističko istraživanje. 

Ravnateljica škole je medijima potvrdila događaj i rekla da je to još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama te da se nešto hitno mora mijenjati kako bi se zaštitili nastavnici i učenici. Poručila je i da bi voljeli da se takvi incidenti više ne događaju. Napomenula je da je pravilima njihove škole propisana zabrana upotrebe mobitela za vrijeme nastave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of