DOVRŠENA KRIM ISTRAGA

Stravičan slučaj vršnjačkog nasilja u Puli: Uhićena tri maloljetnika

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixsell)

Ilustracija (Pixsell)


Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad trojicom maloljetnika i utvrdila sumnju da su na štetu maloljetnika počinili kaznena djela nasilničko ponašanje i povreda djetetovih prava, dok se jedan od trojice maloljetnika sumnjiči da je počinio i kazneno djelo povrede privatnosti djeteta.

Maloljetnike se sumnjiči da su 21. veljače na području Pule vrijeđali, tukli i ponižavali 14-godišnjaka, a jedan od počinitelja je takvo ponašanje snimao te je snimku prosljeđivao putem društvenih mreža.

Maloljetni počinitelji, u dobi od 14 i 15 godina, su uhićeni te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 2. ožujka, privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Nakon što je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje, maloljetnici su pušteni na slobodu.

Iz Policijske uprave istarske ponovno ukazuju na ozbiljnost problema vršnjačkog nasilja i važnost njegovog pravovremenog prepoznavanja. Posljedice vršnjačkog nasilja vrlo su ozbiljne i za dijete koje trpi nasilje i za ono dijete koje se nasilnički ponaša, ali posljedice ostaju i na djeci koja su promatrači nasilja. Stoga je vrlo bitno pravovremeno prepoznati rizično ponašanje i prekinuti ga te pružiti djeci potrebnu pomoć.

Također, iz PU istarske podsjećaju da je snimanje i distribucija snimki vršnjačkog nasilja kažnjivo ponašanje.

- Apeliramo na javnost da ne dijeli snimke vršnjačkog nasilja jer na taj način dolazi do sekundarne viktimizacije žrtve koja je prisiljena ponovno osjećati nelagodu, strah ili sram.

Vršnjačko nasilje je ozbiljan problem na koji trebaju svi reagirati. Ukoliko primijetite nasilje, bez obzira o kojem obliku nasilja se radi, prijavite to policiji na broj 192, ističu iz PU istarske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater