franjo jurić

Monstrum iz Zaprešića 25 puta nožem izbo svoju slijepu suprugu: "Htjela je ići na kavu"

| Autor: Novi list
(Snimio Željko Hladika/Pixsell)

(Snimio Željko Hladika/Pixsell)


Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici danas je svoju obranu iznosio Franjo Jurić (30), koji je prošle godine u stanu u Zaprešiću ubio svoju slijepu suprugu Angelu (30), zadavši joj 25 uboda nožem, javlja 24sata.

Jurić, koji je inače slabovidan, danas je pred sudom priznao svoju krivnju.

Kako je utvrđeno, u noći s 18. na 19. lipnja prošle godine nožem je supruzi zadao ukupno 25 rana, a potom joj je rukom začepio nos i usta te joj stezao vrat.

Trpjela bol, strah i patnju

Monstruozni ubojica tvrdi da je zločinu prethodila navodna afera njegove supruge, koja je trajala oko 15 mjeseci.

"Spremala se ići kod tog muškarca s kojim je imala aferu. Govorila je da samo želi s njim nasamo popiti kavu. Pitao sam je zašto, kako može kad smo sve riješili.

Nije odgovarala. Toliko mi se smračilo zbog te njene izdaje i jer me povrijedila", ispričao je na sudu Franjo Jurić, prenosi 24sata.

Njezina smrt, utvrdio je vještak sudske medicine, nije bila trenutna već je napad trajao dulje neodređeno vrijeme, a ona je veći dio tog vremena bila pri svijesti te je trpjela bol, intenzivan strah i patnju.

"Nakon što sam shvatio što sam napravio, nisam vidio izlaz, htio sam ubiti i sebe. Rasplakao sam se, tresao… Napisao sam oproštajnu poruku njezinoj majci i svojoj mlađoj sestri", ispričao je Jurić.

Angelin otac: Franjo je to planirao

Kad je u stan ušla policija našla je beživotno tijelo njegove supruge na podu dnevnog boravka, dok je Franjo bez svijesti ležao na krevetu u spavaćoj sobi.

Njegovo je stanje bilo takvo da je liječnica Hitne proglasila smrt, a da je ipak živ shvatio je tek mrtvozornik u mrtvačnici.

Ubojica je na sudu kao svoj motiv iznio ljubomoru zbog navodne prevare, a tvrdio je da mu je žao jer je povrijedio njezinu obitelj. Na to je morao reagirati Angelin otac.

"Franjo je to planirao, to je monstrum od čovjeka, prošao sam sva ratišta. Trebao ju je pustiti, u ratu nitko nikad nije dirao invalide. Ona je javila majci da odlazi, poslala joj je poruku, nije je htio pustiti", rekao je otac, prenosi 24sata.

Vještak psihijatar zaključio je da je Franjo u vrijeme ubojstva bio bitno smanjeno ubrojiv, a preporučio je dobrovoljan psihijatrijski tretman uz nadzor probacijske službe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini