POLICIJA POZIVA NA OPREZ

Brojni naleti na divljač proteklog vikenda na istarskim cestama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


Tijekom proteklog vikenda na području Istre evidentirana su četiri naleta na divljač.

Prvi slučaj evidentiran je u petak, 1. ožujka, oko 8 sati nedaleko mjesta Vozilići, kada je 43-godišnjakinja automobilom, pulske registracijske oznake, naletjela na čaglja koji je nakon udara u automobil uginuo.

Potom je u subotu, 2. ožujka, oko 18.30 sati u mjestu Farini kraj Višnjana 25-godišnjak automobilom, koprivničke registracijske oznake, naletio na srnu koja je uginula. Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo. Istog dana oko 19.40 sati u mjestu Đuba 28-godišnjak je automobilom, pulske registracijske oznake, udario u divlju svinju koja se nakon udara u automobil udaljila.

Posljednji slučaj evidentiran je u nedjelju, 3. ožujka, oko 23.15 sati u mjestu Srnegla kraj Buzeta, kada je 42-godišnjakinja automobilom, pulske registracijske oznake, udarila u zeca koji je uginuo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Iz policije napominju da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum