LUKAVI PREVARANT

Pretvarao se na društvenoj mreži da je žena pa od mladića iskamčio oko 2 tisuće eura

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Arhiva Novi list)

Ilustracija (Arhiva Novi list)


Policijski službenici Policijske postaje Pag u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom koji se sumnjiči za kaznena djela Prijevara i Iznuda.

Osumnjičeni muškarac je, kako se sumnja, tijekom travnja prošle godine, putem jedne društvene mreže na kojoj se predstavio pod lažnim ženskim imenom, uspostavio kontakt sa 23-godišnjakom, te ga cijelo vrijeme održavao u zabludi oko daljnjih kontakata i eventualnog druženja, tražeći zauzvrat da mu oštećeni uplaćuje novac digitalnim putem, na koji način mu je oštećeni putem aplikacije u više navrata uplatio oko 2.000 eura.

Nadalje, kada mu je oštećeni prekinuo slati uplate, počeo je istog iznuđivati novac prijeteći kako će mu nanijeti štetu tako što će objaviti kontakte i njegove fotografije te mu nanijeti sramotu, nakon čega je oštećeni događaj prijavio policiji.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv osumnjičenog 25-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater