I JEDNA SUVOZAČICA DOBILA KAZNU

Na istarskim cestama uhvaćeno više alkoholiziranih vozača za volanom, "prespavali" su u policiji

| Autor: Glas Istre
(Snimio Roni Brmalj / Novi list)

(Snimio Roni Brmalj / Novi list)


Labinska je policija u subotu oko 16.50 sati u naselju Vinež zaustavila 46-godišnjaka koji je upravljao tehnički neregistriranim automobilom, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.72 promila. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pulska prometna policija je 24. veljače oko 20.20 sati u De Franceschijevoj ulici u Puli zaustavila 58-godišnjaka koji je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.76 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pulska policija je 25. veljače oko 1.50 sati u Ulici Riva u Puli zaustavila automobil kojim je u suprotnom smjeru od Ulice Starih statuta prema Ulici Riva upravljao 36-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2.07 promila, dok je testiranje na droge odbio.

Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja muškarac je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstava. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 2.900 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od sedam mjeseci.

Protiv 32-godišnjakinje suvozačice, koja je prilikom provjere identiteta vrijeđala i omalovažavala policajce, podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je u noći sa subote na nedjelju, provela prometnu preventivno-represivnu akciju "Nadzor alkoholiziranosti vozača" na području PU istarske. Tijekom provođenja akcije kontrolirano je 61 vozilo te je utvrđeno ukupno 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je na području Puli iznosila je 1.44 promila.

Tijekom vikenda je na području Policijske uprave istarske evidentirano sedam prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba lakše ozlijeđena. Alkohol je evidentiran u četiri prometne nesreće.

Kontrolirano je 578 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 19 vozača i 3 vozila. Utvrđeno je 188 prekršaja, od koji izdvajamo:

  • nepropisna brzina - 79 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 31 prekršaj
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 18 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 14 prekršaja
  • ostali prekršaji - 46 prekršaja

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum