teško ozlijeđena

Bizarna prometna nesreća u Puli: Vozilo krenulo nizbrdo i pregazilo 77-godišnju vlasnicu 

Ilustracija (Hrvoje Jelavić / Pixsell)

Ilustracija (Hrvoje Jelavić / Pixsell)


Jučer oko 11 sati u dvorištu na Premanturskoj cesti dogodila se nesreća, u kojoj je teško ozlijeđena 77-godišnja slovenska državljanka.

Naime, žena je parkirala vozilo slovenske registracijske oznake na nizbrdici, a nakon što je izašla iz vozila, automobil se pokrenuo i krenuo prema nazad. Ne bi li ga zaustavila, žena je pokušala ući u vozilo, ali je izgubila ravnotežu i pala, nakon čega je automobil prešao preko nje.

Zbog zadobivenih ozljeda, 77-godišnjakinje je pružena liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobila teže ozljede.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane da prije izlaska iz vozila poduzmu sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo ne krene s mjesta na kojem je zaustavljeno.

To znači da je potrebno isključiti rad motora, osigurati vozilo parkiranom kočnicom i postaviti ga u bilo koji stupanj prijenosa, uz preporuku ako je uzbrdica u prvi stupanj, a ako je nizbrdica u stupanj za vožnju unatrag. Također je potrebno zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom kako neovlaštene osobe ne bi stavile vozilo u pokret. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater