teška ozljeda glave

Novi detalji slučaja četveromjesečne bebe iz Rovinjskog Sela: Evo što kažu roditelji

| Autor: Glas Istre
(Snimio Mateo Levak)

(Snimio Mateo Levak)


Četveromjesečna beba s teškom ozljedom glave prevezena je u srijedu poslijepodne iz pulske u riječku bolnicu na nastavak liječenja. Policija utvrđuje okolnosti nastanka ozljeda i sve okolnosti događaja, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Prema zasad dostupnim informacijama, policija je u srijedu oko 15.30 dobila dojavu iz Odjela anestezije pulske Opće bolnice da su primili dijete s teškim ozljedama glave, odnosno s prijelomom lubanje i krvarenjem u mozgu.

Neslužbeno se doznaje da je četveromjesečna djevojčica stavljena u induciranu komu te je hitno prevezena u riječku bolnicu, gdje je u Jedinici intenzivnog liječenja.

Policija još uvijek utvrđuje ima li ili nema elemenata kaznenog djela, odnosno kako je točno došlo do ozljede djeteta. Drugim riječima, utvrđuje se jesu li ozljede nastale u padu, je li bebu netko udario ili je posrijedi nešto treće. Obavljaju se razgovori sa svim članovima obitelji. 

Index doznaje da su roditelji rekli da dijete nije palo i da im nije jasno odakle je ta ozljeda. Kažu da je dijete bilo dobro i da je odjednom počelo teško disati.

Prema dostupnim informacijama, ništa od ranije ne ukazuje na nasilno ponašanje u obitelji iz Rovinjskog Sela.

Vještak sudske medicine sada mora utvrditi na koji je način ozljede zadobila beba koja se u ovim trenucima nalazi na intenzivnom liječenju u riječkoj bolnici. Kada se utvrdi mehanizam nastanka ozljeda, bit će moguće rasvijetliti cijeli ovaj tragični slučaj.

Kako piše N1, sve je vjerojatnija verzija prema kojoj je dijete stradalo zbog stanja u kojem je bila majka.

Istraga je u tijeku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter