na jahorini

Uhićen jedan od najtraženijih bjegunaca u Europi, povezuje se sa zloglasnim Kavačkim klanom

| Autor: Glas Istre
Screenshot Europol

Screenshot Europol


Na Jahorini je danas, u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uhićen Mladen Samardžija, koji se do sada vodio kao jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je tragao Europol, doznaje Klix.ba, a prenosi Index.

Mladen Samardžija je rođen 1990. godine, a tereti ga se da je član međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne skupine iz Crne Gore pod nazivom "Kavački klan".

"Preko SKY komunikacije koordinirao je rukovanje i isporuku ilegalne droge i novca te vrbovao nove članove kriminalne skupine. Kaznenim radnjama sebi je protupravno pribavio veliku imovinsku korist", stoji u optužnici protiv njega. Samardžija je označen kao opasan.

Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji navode da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u kolovozu 2020. bio meta prikrivenih istražitelja slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na vrećicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Samardžija je uhićen i prošle godine na Palama, naselju u blizini Sarajeva, piše Avaz. U automobilu koji je vozio pronađeno je 58.000 eura i četiri mobitela koji su mu, zajedno s automobilom, oduzeti.

Unatoč slovenskoj tjeralici, pušten je na slobodu jer ga je od izručenja štitilo dvojno državljanstvo. Mediji ga povezuju i s ubijenim vođom škaljarskog klana Jovanom Vukotićem, kojem je kum.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter