DOVRŠENA KRIM ISTRAGA

Policija pronašla počinitelja koji je automobilom usmrtio biciklistu na cesti Tar-Labinci i pobjegao

| Autor: Glas Istre
Policija vatrogasci ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Policija vatrogasci ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 42-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći.

Policijski službenici su tijekom složenog kriminalističkog istraživanja obavili veći broj razgovora s osobama koje bi mogle imati korisna saznanja o prometnoj nesreći, kao i veći broj provjera s automehaničarskim radionicama i trgovinama za prodaju auto dijelova.

Tijekom kompleksnog kriminalističkog istraživanja uspjeli su utvrditi kako je 23. studenoga oko 19.20 sati 42-godišnjak upravljao teretnim automobilom, pulske registracijske oznake te je udario u 69-godišnjaka koji se kretao biciklom ili uz bicikl na cesti Tar-Labinci. Bicikl nije bio propisano osvjetljen, a vozač bicikla nije nosio reflektirajuću odjeću.

Kako je Glas Istre pisao, nakon što je udario u 69-godšnjaka, vozač automobila se nije zaustavio i pružio pomoć 69-godišnjaku, već je nastavio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće. Također se naknadno nije javio policiji, iako je znao da je prouzročio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

Osumnjičeni je jučer u poslijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje.   

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum