Čeka ih suđenje

Vozači u Pazinu i Labinu uhvaćeni za volanom pod utjecajem alkohola. Obojica su "prespavali" u policiji

| Autor: Glas Istre
(Snimio Hrvoje Jelavić / Pixsell)

(Snimio Hrvoje Jelavić / Pixsell)


Labinska je policija 2. prosinca oko ponoći u Pulskoj ulici u Labinu kontrolirala teretni automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.04 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 43-godišnjak. Vozač je zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijski službenici Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet su 2. prosinca oko 1.35 sati u Svetom Petru u Šumi zaustavili i kontrolirali automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.23 promila upravljao 33-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv obojice se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano je deset prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri su osobe lakše ozlijeđene. U pet prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali 340 vozač/vozila. Iz prometa je isključeno 17 vozača i četiri vozila. Utvrđeno je 199 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih:

  • vožnja pod utjecajem alkohola - 12 prekršaja
  • nepropisna brzina - 56 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 56 prekršaja
  • nezakonito korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 15 prekršaja
  • neregistrirano vozilo - 4 prekršaj
  • ostali prekršaji - 56 prekršaja

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of