ISTRAGA U TIJEKU

Usred dana banda premlatila tinejdžera u Puli

| Autor: Glas Istre, Hina
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Istarska policija potvrdila je u srijedu navečer kako je zaprimila dojavu o vršnjačkom nasilju u Puli a u kojem je, prema pisanju nekih portala, nekolicina mladića, tinejdžera, u samome središtu grada, usred dana fizički napala drugog vršnjaka.

- Radi zaštite dobrobiti djece u javnost ne možemo iznositi nikakve detalje. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a sve u cilju utvrđivanja identiteta osoba sa snimke jednog pulskog portala, izjavila je Hini glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

Policija će poduzeti mjere kako bi se čim prije utvrdile okolnosti ovog nemilog događaja i sve druge mjere iz njihove nadležnosti, dodala je.

Jedan je pulski medijski portal tijekom dana objavio kako je u posjedu videosnimki iz Pule, na kojima se vidi kako su nekolicina mladića u samome središtu grada napala jednog vršnjaka. Neslužbeno se doznaje kako je policija dojavu o ovom događaju zaprimila u utorak od roditelja napadnutog dječaka te kako se ovaj incident dogodio, po svemu sudeći, dogodio prije nekoliko dana.

Inače, upravo je u srijedu u Puli u organizaciji istarske Policijske uprave održana panel rasprava pod nazivom “Vršnjačko nasilje – izazovi današnjice” na kojoj je istaknuto da je prepoznavanje vršnjačkog nasilja najbolji put ka njegovom suzbijanju.  Kako se čulo na panelu, promatrajući brojku prijavljenih slučajeva vršnjačkog nasilja, iščitava se da je vršnjačko nasilje na razini cijele države, pa tako i na području PU istarske u porastu; odnosno u porastu je broj dojava o nasilju među djecom i mladima, posebno u školama i zonama odgojno obrazovnih institucija.

Napad iznad Giardina

Portal Regional Express u posjedu je šokantnih video snimaka iz Pule na kojima se vidi kako nekolicina mladića u samom centru grada iznad Giardina usred dana udara jednog bespomoćnog mladića. Slučaj je prijavljen policiji, pravobraniteljici za djecu i jednoj srednjoj školi, piše Regional Express. Šokirani viđenim, točnije bespomoćnošću žrtve i brutalnim šamaranjem koje se vidi na snimci, video smo proslijedili i događaj prijavili policiji, piše portal Regional Express.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini