OSTAO I BEZ VOZAČKE

Alkoholizirani vozač u Puli izazvao prometnu nesreću: "Prespavao" u policiji, a dobio je i pozamašnu novčanu kaznu

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Novog lista)

(Arhiva Novog lista)


Prometna je policija 15. rujna oko 20.05 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila na kolniku Tršćanske ulice u Puli.

Do nesreće je došlo kada je 50-godišnjak upravljao vozilom pulskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2.11 promila te je naletio na vozilo njemačkih registracijskih oznaka, kojim je 29-godišnji njemački državljanin upravljao istom kolničkom trakom neposredno ispred njega, a koji se prethodno zaustavio na obilježenom pješačkom prijelazu kako bi propustio pješaka.

Muškarcu je određen smještaj u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je novčano kažnjen s 1.450 eura, šest kaznenih bodova i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Porečka je policija 17. rujna oko 23 sata u Ulici Mate Vlašića u Poreču zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.91 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 45-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je uhićen i doveden u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom proteklog vikenda, od 15. do 17. rujna, na području Policije uprave istarske evidentirane su 24 prometne nesreće, od kojih jedna sa poginulom osobom, šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedamnaest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je sedam osoba, od kojih jedna smrtno, jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a pet osoba je lakše ozlijeđeno. Alkohol kao uzrok evidentiran je u 9 prometne nesreća.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 350 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 10 vozača i 4 vozila. Utvrđen je 181 prekršaj, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 75 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 25 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 7 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 9 prekršaja
  • neregistrirano i tehnički nepregledano vozilo – 4 prekršaja
  • ostali prekršaji – 61 prekršaj

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum