DOLIJALI

Par izmislio bolest i organizirao lažnu humanitarnu akciju u kojoj su im novac uplatili Dalić i Ćorluka. Kupili su – golfa sedmicu

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija iStock/Davor Kovačević)

(Ilustracija iStock/Davor Kovačević)


Podignuta je optužnica protiv Roberta M. (37) i njegove djevojke Doris G. (22) koje se tereti da su izmislili bolest i pokrenuli lažnu humanitarnu akciju preko koje su izvukli velik novac.

Portal Danica podsjeća kako je riječ o poznatom slučaju iz 2018. godine u kojem je Doris pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta. Dvojac je izmislio da Robert boluje od leukemije i da mu treba 770.000 kuna za presađivanje koštane srži. Stotine ljudi, poduzeća i ustanova nasjele su na priču, među njima i brojne poznate osobe – tako je nogometaš Vedran Ćorluka uplatio 35 tisuća kuna, izbornik Zlatko Dalić tri tisuće, a među poznatima je bio i Marko Grubnić.

Istraga je pokazala kako su ukupno prikupili oko 31.000 eura te tim novcem kupili novi automobil – vw golf sedmicu! Potvrdio je to i vijećnik u njihovoj Općini Dubravica, mjestu na samoj hrvatsko-slovenskoj granici.

On ih je na benzinskoj zatekao s tim automobilom i zaključio da su novo vozilo možda kupili s novcem iz humanitarne pomoći. Tad se klupko počelo odmatati.

Ovih je dana protiv prevarantskog dvojca podignuta optužnica. Robert i Doris tijekom istrage su se branili šutnjom, a dokaže li im se krivnja, sav će novac morati vratiti na račune gotovo tisuću uplatitelja, piše Danica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum