BORBA S VATROM

Filipović obišao požarište: "Gašenje će potrajati cijeli današnji dan, bilo bi dobro da građani ovdje danas ne dolaze"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Robert Šimonović)

(Snimio Robert Šimonović)


Požar na Pehlinu komentirao je i riječki gradonačelnik Marko Filipović koji je lokaciju i osobno obišao.

– Jučer oko 17 sati buknuo je požar na reciklažnom dvorištu, zapalila se veća količina glomaznog tpada. Policija će morati utvrditi uzrok požara. Kako su me obavijestili djelatnici JVP Rijeka i direktor Čistoće, gašenju se pristupilo odmah nakon dojave o požaru i praktično su cijelu noć vatrogasci bili na terenu i gase požar. Kao što vidite ovdje radi se o tome da se trenutno razgrće i gasi glomazni otpad pomoću cisterni. Pokušavaju se vatrogasci spojiti i na glavni hidrant na cesti. Procjena je da će gašenje potrajati cijeli današnji dan. Zahvala svim vatrogascima koji su ovdje probdjeli noć, kazao je Filipović.

Na pitanje što će biti u međuvremenu s odlaganjem otpada na Pehlinu Filipović je dodao kako Čistoća dnevno s ovog reciklažnog dvorišta odveze oko 350 kubika otpada.

– Dvorište je i sada u funkciji, barem ovaj dio južno od ceste. Bilo bi dobro da građani ovdje danas ne dolaze, jer je požarište i dalje aktivno. Čim se danas obavi sanacija i policija utvrdi uzroke požara reciklažno dvorište će ponovo biti u funkciji, rekao je Filipović i dodao kako on nema zasad informacija o zagađenju zraka.

– Čim ih dobijemo upoznat ćemo s njima javnost. Vatra je zahvatila jučer veliki dio reciklažnog dvorišta, sada je vatra puno manja nego jučer i tinja dio otpada. Kada mehanizacija pristupi s kisikom se vatra rasplamsa pa se gasi na drugoj hrpi materijala. Nemamo zasad sumnji u uzrok požara, to je još uvijek predmet istrage.

Novinari su napomenuli i to da je Surija Mehmeti kao predstavnik Nacionalnog vijeća Roma rekao da je razlog požara nebriga i neusklađeno odlaganje otpada na ovoj lokaciji.

– Čistoća poštuje sve propise o odlaganju glomaznog otpada. Ovdje se nalazi i jedan dio otpada koji je nastao nakon oluje k0ju smo imali prošli mjesec u Rijeci. Čistoća nastoji sve ono što dovozi ovdje zbrinuti na adekvatan način, zaključio je Filipović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of