detalji nesreće kod lupoglava

FOTO / Poginula dva brata iz Lupoglava. Jedan je imao samo 12 godina

| Autor: Marina Vukšić, Anđelo Dagostin
(Snimio Luka Batelic/Pixsell)

(Snimio Luka Batelic/Pixsell)


Dva mlada života odnijela je teška prometna nesreća koja se u četvrtak kasno poslijepodne dogodila kod Lupoglava. Poginula su dva mladića iz Lupoglava, braća, 19-godišnjak i 12-godišnjak, koji su se vozili u očevom Renault Cliju. U ponedjeljak će po nalogu nadležne državne odvjetnice biti obavljena obdukcija tijela, a identitet stradalih će biti službneno utvrđen DNK analizom.

U policijskom izvješću navedeno je da je do nesreće došlo kada je nepoznati vozač, upravljajući automobilom pulske registracije lokalnom cestom od naselja Brest pod Učkom prema Lupoglavu, na ravnom dijelu gdje je cesta u padu, prešao na lijevu stranu i udario u stablo uz rub ceste. Nakon što se automobil odbio od stabla, sletio je niz padinu i zapalio se. Automobil i osobe pronađene u njemu u potpunosti su izgorjele.

(Snimio Luka Batelic/Pixsell)(Snimio Luka Batelic/Pixsell)

- Dojava od građana koji su prolazili onuda stigla je u 17.48 sati. Odmah smo poslali dežurno vozilo iz Pazina, ali i alarmirali DVD Lupoglav, budući da se nalaze bliže mjestu događaja da bi što prije stigli, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pazin Vjekoslav Valenta.

- Lupoglavski DVD-ovci i pazinski vatrogasci istovremeno su stigli na mjesto događaja. Bilo je to u 18.05 sati, te su zajedničkim snagama počeli gasiti automobil koji je već buktio u požaru. Čim su donekle uspjeli ugasiti vatru, uočili su tijela u automobilu, rekao je zapovjednik Valenta te dodao da je prilikom intervencije kiša nemilice padala. No, nije mogao potvrditi da je kiša padala i u trenutku kada se dogodila nesreća.

(Snimio Luka Batelic/Pixsell)(Snimio Luka Batelic/Pixsell)

Na mjestu nesreće interveniralo je osam vatrogasaca s tri vozila. Vučna služba je izvukla automobil iz ponora dubokog četiri metra, a vatrogasci su onda razrezali karoseriju da bi mogl doći do tijela. Policija i dalje istražuje okolnosti nesreće, a po nalogu državne odvjetnice ostaci automobila bit će poslani na vještačenje da bi se utvrdilo da li je Renault Clio uopće bio ispravan.

Od početka godine u Istri je u prometu, uključujući i jučerašnju nesreću, poginulo 13 osoba. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter