dovršen očevid

Smrt biciklista: Novi detalji nesreće na mostu Antenal

| Autor: Marina Vukšić
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Na mostu Antenal, cesti Tar - Novigrad, danas rano poslijepodne poginuo je 64-godišnji njemački državljanin koji je stradao vozeći bicikl.

Do nesreće je, doznajemo od Nataše Rogić iz Policijske uprave istarske, došlo kada je Nijemac, koji nije vozio uz desni rub ceste, prednjim kotačem udario u stražnji kotač drugog biciklista koji je iz smjera Tara prema Novigradu vozio ispred njega.

Nijemac je pao na cestu, a baš u tom trenutku iz suprotnog je smjera naišao kombi "Peugeot boxer" riječke registracije kojim je upravljao 38-godišnji Riječanin, a koji je nepropisno pretjecao vozila ispred sebe. Nalet na biciklista bio je koban, preminuo je mjestu nesreće.

Prema odluci županijskog državnog odvjetnika Eddyja Putigne, bit će provedena vještačenja nad biciklom i kombijem, te će biti obavljena obdukcija tijela 64-godišnjaka. Cesta je za vrijeme očevida, od 14 do 17 sati, bila zatvorena za sav promet

Od početka godine u Istri je u prometu, uključujući i jučerašnju nesreću, poginulo 11 osoba u isto toliko nesreća s najgorim posljedicama. Prošle je godine do 9. rujna u 14 nesreća poginulo 16 osoba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter