slučaj "Anaconda"

Nasilni dvojac iza rešetaka ne samo zbog premlaćivanja sina poznatog odvjetnika, procurili novi detalji

| Autor: Glas Istre
Priveden zaštitar iz kluba Anaconda (Snimio Sasa Miljevic/Pixsell)

Priveden zaštitar iz kluba Anaconda (Snimio Sasa Miljevic/Pixsell)


Nakon medijske prašine koja se prethodnih dana podignula oko brutalnog premlaćivanja Bruna Pliše (30), sina poznatog odvjetnika i poduzetnika iz Bala Miroslava Pliše, slučaj je dobio svoj nastavak.

Naime, dvoje od osmero osumnjičenih za brutalan napad na 30-godišnjeg Plišu,  56-godišnji redar i 41-godišnja vlasnica rovinjskog svingerskog kluba Anaconda su 20. srpnja oko 3 sata, na istom mjestu, na cesti Valalta - Lim 12, pretukao 61-godišnjeg Talijana Maurizija P. koji je također bio gost kluba.

Kao što je to danas priopćila PU istarska, ne navodeći identitet osumnjičenih, nad njima je dovršeno kriminalističko istraživanje zbog nanošenja teške tjelesne ozljede. Sve je počelo kad je talijanski gost pretučen nakon što se požalio na ponašanje jednog djelatnika noćnog kluba. Liječničku pomoć zatražio je u Rovinju, a taj je događaj okvalificiran kao remećenje javnog reda i mira.

No Maurizio je po povratku u Italiju ponovno zatražio liječničku pomoć gdje je ustanovljeno da je teško ozlijeđen, a posljedica batina koje je "popio" pred klubom bila je da su mu u glavu morali ugraditi metalnu pločicu. Angažirao je odvjetnika u Hrvatskoj te je u rujnu PU istarska zaprimila njegovu prijavu s liječničkom dokumentacijom iz koje je bilo vidljivo da je teško ozlijeđen te počela istraživati cijeli slučaj. U četvrtak ga je i dovršila te zbog nanošenja teške tjelesne ozljede privela Krešimira I. i Đurđicu M.

(Snimio Sasa Miljevic/Pixsell)Priveden zaštitar iz kluba Anakonda (Snimio Sasa Miljevic/Pixsell)

Ono što se dogodilo sinu odvjetnika Pliše i talijanskom državljaninu je "modus operandi" osoblja navedenog kluba. Iz rješenja o provođenju istrage povodom premlaćivanja Brune Pliše proizlazi da je motiv za "cipelarenje" bio da se domognu njegova skupocjenog Rolexa modela "Date Just" vrijednog 15.000 eura te dva zlatna lančića vrijedna 2500 i 1000 eura za što se tereti svih osmero okrivljenih.

Brunu Plišu je prema zaključcima policijske istrage osoblje najprije izbacilo iz Anaconde, a zatim su ga izbacivač kluba i suprug Đurđice M.. Leo M. (44), konobar Kristijan Č. (45) te zaposlenici kluba Krešimir I., Dario V., Bojan L., Aleksandar P. i Mauro G. počeli nemilosrdno mlatiti. Najprije šaka u zatiljak pa cipelarenje koje je završilo prijelomom dvaju rebara, kontuzijama jetre, slomljenim zubima. Kako tvrde policija i tužiteljstvo, navedenih osmero okrivljenika zatim je pretučenom Pliši s ruke uzelo Rolex vrijedan 15.000 eura i dva zlatna lančića vrijedna 3500 eura.

Kad je mlaćenje vidjela vozačica taksija K. K., koja se zatekla u blizini, počela je vikati da će ga ubiti i da ga puste na miru. Leo M. i Kristijan Č. došli su do nje i nokautirali je šakom, a kada je pala na tlo, i nju iscipelarili, od čega je zadobila površinske ozljede glave, istegnuće vrata te kontuzije ramena i ruke. 

Vozačica taksija koja je htjela pomoći žrtvi ispričala je da ju je 3. rujna oko 3 sata, dok je vozila na cesti između Rovinjskog sela i Rovinja, zaustavio automobil iz kojeg su izašla dvojica njoj nepoznatih muškaraca i obratili joj se riječima: "Spusti glavu, ne gledaj nas, bude li išla ikakva prijava ili svjedočenje kakvog događaja u kojem si sudjelovala, tek ćeš vidjeti što će ti se desiti, je li ti jasno". I iz toga je tužitelj zaključio da svih osam okrivljenih ne govori istinu o premlaćivanju Brune Pliše, ali je zaključio da su im mjere opreza dovoljne, prenosi jutarnji.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater