određena im je mjera zabrane približavanja

Zaštitari swingerskog kluba brutalno prebili mladića, razbili mu i zube. Ne idu u pritvor

| Autor: Glas Istre
(Foto Facebook)

(Foto Facebook)


Zaštitari swingerskog kluba Anakonda u Rovinju brutalno su 2. rujna oko 1.30 sati pretukli 30-godišnjaka, te su mu ukrali i Rolex vrijedan 15 tisuća eura. Nitko od njih neće u pritvor, nego im je određena mjera zabrane približavanja.

U priču je uključena i vlasnica swing kluba

Muškarac je u događaju teško ozlijeđen, a kako bi ga, tvrdi on, zastrašili da događaj ne prijavljuje policiji, jedan od počinitelja fotografirao mu je osobnu iskaznicu.

Kako je policija izvijestila, njih se tereti da su počinili kaznena djela razbojništvo, teška tjelesna ozljeda i prijetnja. Za počinjenje navedenih kaznenih djela sumnjiče se 56-godišnjak, 45-godišnjak, 44-godišnjak, 40-godišnjakinja, 38-godišnjak, dvojica 36-godišnjaka i 23-godišnjak.

Navedena 40-godišnjakinja je vlasnica swing kluba. Dvojicu od njih sumnjiči se i za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju, a jednog i za kazneno djelo prisila prema službenoj osobi u pokušaju.

Policija ih je uhitila iste večeri

Kako je policija izvijestila, osim što su prijetili smrću 30-godišnjaku, osumnjičenici su prijetnje smrću uputili i 24-godišnjakinji i 26-godišnjaku koji su bili s njim u društvu.

"Napad na muškarca primijetila je 56-godišnjakinja koja je pokušala spriječiti počinitelje u daljnjem napadu, no dvojica muškaraca u dobi od 45 i 44 godine tada su napali i nju, pri čemu su je lakše ozlijedili tako da ih se sumnjiči i za kazneno djelo teške tjelesna ozljeda u pokušaju.

Policijski službenici su istog dana u večernjim satima uhitili sve osumnjičene osobe, a prilikom policijskog postupanja 44-godišnjak je pokušao spriječiti policijskog službenika u obavljaju službene radnje te je iz pojasa hlača pokušao izvući pištolj, za koji nema dozvolu. U tome su ga spriječili policijski službenici i uporabili nad njim sredstva prisile.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. rujna u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske", navodi se u policijskom priopćenju.

Imamo rješenje DORH-a: U njemu piše da su mu s ruke mu skinuli Rolex 

Index je u posjedu rješenja Županijskog državnog odvjetništva u Puli, gdje je sve oko ovog događaja detaljno opisano. Rješenje potpisuje Vlado Ščur, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Puli.

Tu piše kako je žrtva bila u društvu još tri osobe, a jedna od žrtava je i vozačica taxi vozila.. U obrazloženju piše kako je jedan od zaštitara udario 30-godišnjaka šakom u zatiljak, uslijed čega je on pao na pod, nakon čega su ga svi zajedno udarali rukama i nogama po glavi i tijelu i nanijeli mu teške tjelesne ozljede u vidu serijske frakture rebara, kontuzijskog žarišta jetre, te otkinutih zuba.

S ruke su mu skinuli Rolex vrijednosti 15.000 eura, s vrata skinuli i zadržali dva zlatna lančića "Tiffany" s privjeskom iste marke vrijednosti 2.500 eura te zlatni lančić s privjeskom vrijednosti 1000 eura.

Kad je vozačica taksija pokušala zaposlenike kluba spriječiti da ne napadaju 30-godišnjaka, krenuli se prema njoj i jedan od njih udario ju je rukom u glavu nakon čega je pala na tlo. Tada su je dvojica, rukama i nogama, udarali po tijelu i glavi. Zadobila je površinske ozljede glave, dislokaciju, iščašenje i nategnuće zglobova i ligamenata u području vrata, kontuziju ramena i nadlaktice.

Nakon što se policajac obratio prvookrivljenome s riječima "stoj policija", on je iz pojasa hlača pokušao izvući pištolj, u čemu su ga policajci spriječili.

Žrtva: Optužili su me da sam snimao mobitelom

Sama žrtva je u svom iskazu navela, kako je s djevojkom i prijateljima pošao u klub, gdje su se po dolasku razdvojili. Kazao je da mu je u jednom trenutku prišao mlađi muškarac i zatražio od njega da izađe iz kluba, navodeći da je po klubu snimao, ali i dodavši a to nije moguće jer mu je baterija mobitela bila prazna.

Odlučili su izaći iz kluba, a onda, navodi, netko ga je s leđa udario šakom u zatiljak. Navodi da su ga onda na podu, četvero ili petero zaposlenika kluba, od kojih je jedna žena, počeli tući rukama i nogama. Napali su i dvije djevojke, a jednoj od njih uzeli mobitel.

Kad je njegova djevojka rekla da će zvati hitnu pomoć, rekli su da će ubiti sve njih. U jednom trenutku, izgubio je svijest, te navodi kako ga je djelatnica ili vlasnica kluba uhvatila rukom za vrat ili rame te vukla po parkiralištu prema cesti i zalila mineralnom vodom. Kad se probudio, osjetio je udarac nogom u rebra, a kad je otvorio oči, nastavili su ga cipelariti.

Djevojka mu je rekla kako mu je jedan od muškaraca izvadio osobnu iskaznicu i fotografirao je mobitelom. Njegov prijatelj ga stavio na bok, vikao prema napadačima, koji su se tada odlučili nasrnuti na njega. On je uspio pobjeći.

Index je kontaktirao vlasnicu Anakonde.

"Hvala vam na javljanju, javit ću Vam se u dogledno vrijeme za razrješenje ovih svih laži napravljenih da se nas uništi jer smo udruga za promociju ljudskih prava i sexualnih sloboda. Trenutno sam teško ozlijeđena od pada u policijskoj postaji", navela je vlasnica Anakonde.

Prvookrivljeni rekao da ne bi u zatvor jer se mora brinuti za životinje

Prijatelj navodi kako se pri bježanju spotaknuo, do njega su dotrčala dva redara, počeli su ga udarati nogama, a nogu jednog on je uspio uhvatiti i srušiti ga na pod. Tada je pobjegao prema kukuruzu, a kasnije na cestu, gdje je našao ostatke prijatelja.

Prvookrivljeni je iznio svoju obranu, kazavši kako je bolestan i nije sposoban za sukobe. Kazao je kako je vidio da je jedan dečko izbačen vani, te da su cure tražile mobitel, a da im je on pomogao tražiti taksi. Naveo je i kako je pištolj htio odložiti na pod. Dodao je da bi se pridržavao mjere opreza, dodajući da se mora brinuti za životinje. 

Presreli vozačicu taksija i prijetili joj

Navodi se kako je vozačica taksija rekla kako ju je dan poslije zaustavio osobni automobil, iz kojeg su izašle dvije nepoznate osobe, od kojih je jedna imala pištolj za pojasom. Spustila je prozor vozača, a oni su joj rekli: "spusti glavu, ne gledaj nas, bude li išla kakva prijava ili svjedočenje kakvog događaja u kojem si sudjelovala tek ćeš vidjeti što će ti se desiti, jel ti jasno".

Vozačica je rekla da je premlaćivanje vidjela jer je imala vožnju prema Anakondi. Rekla je počiniteljima "Pustite malog, ubit ćete ga". Nakon toga je i ona udarena. Dvojica napadača su joj govorila "kurvetino jedna, kurvetino jedna".

DORH navodi kako postoji opasnost od ponavljanja djela, ali ipak ne šalje osumnjičene u zatvor

Unatoč svemu navedenome, svi osumnjičeni dobili su samo mjeru zabrane približavanja. 

"Uzimajući u obzir sve okolnosti predmetnih događaja, naročito upornost i brutalnost počinitelja u fizičkom napadu, ali i da je prilikom uhićenja okrivljeni imao kod sebe vatreno oružje, to sve predstavlja osobite okolnosti koje ukazuju da postoji opravdana bojazan da okrivljeni boravkom na slobodi mogli ponoviti teže kazneno djelo.

Time smatramo da su ispunjene zakonske pretpostavke za određivanjem istražnog zatvora okrivljenicima na temelju članka 123. stavka 1. točka 3 - zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Međutim, po mišljenju ovog državnog odvjetništva, navedena opasnost od utjecaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja kaznenog djela može otkloniti primjenom opreza iz članka 85. stavak 2. točka 2., 34. , i 5.

Slijedom naprijed navedenog, odlučeno je kao u izreci ovog rješenja", navodi DORH.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater