STRAVA I UŽAS

Muškarac maloljetniku u njegovom obiteljskom dvorištu stavio nož pod vrat i tražio novac i mobitel. Malo kasnije iz kuće je istrčala obitelj

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Muškarac je u Zaprešiću maloljetniku pod vrat stavio nož i tražio ga novac i mobitel.

Potom ga je natjerao da ode kući i donese još novca i elektroničke opreme.

Sumnja se da je 8. lipnja 2023. godine oko 23.40 sati na području Zaprešića muškarac na ulici ugledao maloljetnika koji se pješice vraćao svojoj kući.

S ciljem oduzimanja tuđe pokretne stvari, sumnja se, krenuo je pješice za maloljetnikom, a zatim mu se obratio i zatražio ga novac. Dolaskom do kuće u kojoj živi, maloljetnik je uspio ući u dvorište, što nije spriječilo osumnjičenog da učini isto.

Po ulasku u dvorište, sumnja se, osumnjičeni je prislonio maloljetnika uz ogradu, zgrabio torbicu koju je maloljetnik nosio oko ramena te iz nje izvadio novčanik, a potom iz njega otuđio kovani novac. Od namjere osumnjičeni nije odustao već je, prijeteći, maloljetniku stavio nož pod vrat i naredio da mu preda svoj mobitel, što je on u strahu za svoj život i učinio.

Niti tada nije bio zadovoljan otuđenim već je nastavio ozbiljno prijetiti maloljetniku da će ga usmrtiti i zapaliti mu kuću ako mu on iz svoje kuće ne donese novac ili elektroničku opremu. Uočivši što se događa, iz kuće su izašli članovi maloljetnikove obitelji vičući na osumnjičenog, dok je jedan od njih uspio uhvatiti osumnjičenog za odjeću, no 28-godišnjak se istrgnuo i mašući nožem pobjegao s mjesta događaja.

Sljedećeg dana u jutarnjim satima policijski su službenici uhitili osumnjičenog, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja on je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of