"prepredeni" vozač

Muškarac dobio kaznu od 12 tisuća eura! Pogodite razlog

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Kazna od čak 12.000 eura dočekala je ''dosjetljivog'' vozača kojeg je policija zaustavila na području Bjelovara ovog četvrtka. Kako su iz Carinske uprave izvijestili, službenici su uspjeli spriječili zlouporabu plavog dizela i oduzeli čak 340 litara plavog dizela, piše Večernji list. 

Naime, carinski službenici ovoga su četvrtka zaustavili kombi marke Fiat Ducato, a njime je upravljao hrvatski državljanin koji je od prije poznat po muljaži s energentima. ''Pregledom teretnog prostora navedenog vozila pronađeno je 12 PVC spremnika ispunjenih sukupno 340 litara plavog dizela koje je hrvatski državljanin nezakonito pribavio i  za koji ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu, a niti je evidentiran kao korisnik prava na potrošnju plavog dizela za namjene u poljoprivredi, ribarstvu i akvakulturi'', izvijestila je Carina.

Pretražujući njegovo vozilo, službenici su shvatili kako je muškarac napravio preinakena kombiju pa umjesto standardnog spremnika pogonskog goriva ugradio PVC kanistar koji je crijevima spojio s pumpom motora i time omogućio da kombi radi na gorivo iz PVC spremnika. ''Preliminarnim testiranjem uzorka goriva iz naknadno ugrađenog spremnika u vozilu, utvrđeno je da se kao pogonsko gorivo koristi plavi dizel za namjene u poljoprivredi, ribarstvu i akvakulturi'', naveli su.

Zbog ovog teškog prekršaja, muškarcu je izdan prekršajni nalog te mu je izdana kazna od ukupno 12.000 eura. Osim toga, područnom carinskom uredu bit će podnijet zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 144,73 eura, a oduzeto mu je i vozilo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum