NEVJEROJATNO!

Skupina iz Pule osumnjičena da je lažnom prodajom nekretnine prevarila Izraelca za pola milijuna eura. Čak su odglumili javnu bilježnicu!

| Autor: Marcello ROSANDA
Ilustracija (foto: Pexels)

Ilustracija (foto: Pexels)


Kriminalna skupina od pet prevaranata, mahom iz Pule, prije nekoliko je godina raznim smicalicama izvukla gotovo pola milijuna eura od jednog izraelskog državljanina koji je bio uvjeren da sklapa unosne poslove i kupuje atraktivne nekretnine u Medulinu, Splitu, Sesvetama i na Pagu.

Prevaranti su se predstavljali lažnim imenima, koristili su lažne dokumente, lažirali su obilaske nekretnina, a jedna okrivljenica glumila je da je javna bilježnica.

USKOK je nedavno podignuto optužnicu protiv šest osoba Pule, petero s prebivalištem u Puli i jedne osobe prijavljene u Zagrebu, koje se tereti da su 2019. i 2022. godine prevarili čak šest naivnih kupaca.

Najdeblji kraj izvukao je upravo Izraelac od kojeg su prevaranti izvukli 461.500 eura. Kaznena djela koja se okrivljenicima stavljaju na teret su zločinačko udruživanje, prijevara i krivotvorenje isprava.

Radi se o prvookrivljenom N. B., njegovoj djevojci T. K. i sestri D.D., a tu su i E. T. i njegov nećak S T. Svi su oni već dobro poznati policiji i pravosuđu, a trojica muškaraca su višestruko osuđivani, imaju podeblji spisak presuda. Jedan je osuđivan čak 17 puta, i to za razna kaznena djela.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter