rat za nasljedstvo

Brat i sestra zarobili i mučili rođenog brata: "Otkini mu prst ili slomi nogu!"

| Autor: Glas Istre
Foto: Ivo Ravlić / CROPIX

Foto: Ivo Ravlić / CROPIX


Prava drama odvijala se prošle srijede u mjestu Krvavica kod Makarske gdje su brat i sestra zatočili drugog brata u stanu zbog borbe za nasljedstvo. Naime, 33-godišnjak i njegove dvije sestre doznali su kako su njihova preostala dva brata jedini nasljednici imovine pokojnog oca jer su s ocem prije njegove smrti potpisali ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, piše Slobodna Dalmacija 

Oni su zajedno namamili u stan jednog brata pod izgovorom da mora doći platiti račune za internet. Kad je ovaj došao, 33-godišnjak je zaključao vrata i naredio mu da sjedne na stolac. Izvadio je primjerak ugovora o dosmrtnom uzdržavanju po kojem preostala dva brata nasljeđuju svu očevu imovinu te ga je više puta upitao je li to istina, piše Slobodna Dalmacija. Ovaj im je rekao kako je to bila očeva volja, a 33-godišnjak je potom uzeo plastičnu palicu i nož. Palicom je udario brata i zaprijetio mu: "Ljudi misle da je teško ubiti čovjeka, ali nije..."

U tom trenutku iz kupaonice stana izašla je 40-godišnja sestra i rekla sedam godina mlađem bratu da slomi nogu ovome koji je sjedio na stolcu. Dok je 33-godišnjak tjerao brata da potpiše izjavu kojom se odriče svog dijela imovine u njegovo ime, 40-godišnjakinja je zvala drugu sestru koja se zatekla na području Dubrovnika. Ona im je preko mobitela diktirala što da brat napiše u svojoj izjavi te kazala bratu i sestri da ga udaraju, ali ne po licu da se ne vidi te da snime kad potpiše izjavu pa će ona vidjeti s odvjetnikom je li to dovoljno. 

Ohrabren ovakvim savjetima svoje sestre, 33-godišnjak uzima kliješta i prijeti žrtvi da će mu iščupati prst, dok ga sestra nagovara da mu ili otkine prst ili slomi nogu.

Izvrgnut ovakvom mučenju, brat žrtva potpisuje izjavu koju su oni od njega tražili, a 33-godišnjak mu govori da ima dva dana da ode kod javnog bilježnika i prepiše mu svoju polovicu kuće, te da će ga ubiti ako to ne napravi. Isto tako, zaprijetio je bratu da će mu ubiti i suprugu i sina, a ovaj je, nakon što su ga pustili da obavi što su mu naredili, otišao na policiju i sve prijavio te su zlostavljači i njihova pomagačica uhićeni. Policija je podnijela kaznenu prijavu za pokušaj iznude i prijetnje.

Zanimljivo je i što je sve policija kod njih pronašla nakon što im se žrtva obratila. Pretragom stana u kojem se iživljavanje događalo policija je pronašle zračnu pušku s municijom, tri noža, “garotu”, odnosno žicu koja se koristi za davljenje žrtve, 12 komada razne pirotehnike, gumenu palicu, dok je uhićena 40-godišnja sestra policiji dala dva noža, teleskopsku palicu i crnu katanu – naziv za mač koji su koristili japanski samuraji.

Dvoje uhićenih koji su bili u stanu su privedeni na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, koje je za njih tražilo određivanje istražnog zatvora, no sudac istrage je odbio takav prijedlog i odredio im je mjere opreza da se svakodnevno moraju javljati nadležnoj policijskoj postaji te da ne smiju stupiti u kontakt niti se približiti žrtvi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of