Spašavao ga HGSS

FOTO / Na padinama Učke pao berući šparoge, ozlijedio glavu i izgubio pamćenje

| Autor: Glas Istre


Na padinama Učke, neposredno uz kanjon Banjina HGSS je ovog vikenda imao akciju spašavanja. S njihove Facebook stranice objavu prenosimo u cijelosti:

“Poziv u pomoć zaprimamo oko 18:00. Saznajemo da se radi o muškoj osobi koja je pala berući šparoge. Unesrećeni je pri padu ozlijedio glavu te djelomično izgubio pamćenje zbog čega nije u mogućnosti obrazložiti polazišnu i odredišnu točku kretanja, kao niti trenutnu lokaciju. Također, žali se na gubitak vida te bol u prsnom košu.

Pri pokušaju preciznog lociranja osobe u suradnji sa Županijskim centrom 112 saznajemo da je poziv u pomoć već ranije upućen policijskoj postaji Opatija, čiji su službenici pronašli vozilo unesrećenog parkirano na cesti koja vozi od tunela Učka prema Dobreću. Također, od centra 112 dobivamo približnu lokaciju mobitela unesrećenog.

Odmah po pozivu na teren iz interventne baze Vežica kreće 7 članova HGSS stanice Rijeka s 3 interventna vozila. Istima se na se na terenu pridružuju 4 člana stanice koji se u trenutku poziva vraćaju sa službenog putovanja te 5 članova koji na lokaciju dolaze vlastitim vozilima.

Temeljem dobivenih informacija potraga za unesrećenom osobom se po dolasku na teren orijentira na područje između Poljana i Dobreća, neposredno uz kanjon Banjina. Oko 19:45 jedan od timova pronalazi unesrećenog u samom kanjonu.

Slijedi pregrupiranje i dolazak ostalih članova na lokaciju unesrećenog. Vrši se mobilizacija vakuum madracem i transport nosiljkom UT 2000. Unesrećenog se izvlači iz kanjona do planinarskog puta pomoću 3 linije za izvlačenje u ukupnoj dužini od okvirno 100m.

Nakon toga slijedi transport planinarskim putem do Strmica (Poljane) gdje unesrećenog predajemo vozilima Hitne medicinske pomoći. Time je ova akcija završila oko 22:00”.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini