BRUTALAN SLUČAJ S PULSKE VERUDE

FOTOGALERIJA / Upravo je donesena nova presuda Divni Sekulić-Trošt i Damjanu Troštu za ubojstvo Ivanke Sekulić (91)

| Autor: Marcello ROSANDA


U slučaju ubojstva Ivanke Sekulić na Verudi, brutalnog zločina koji je u ljeto 2020. godine šokirao Pulu, njezina kćer Divna Sekulić-Trošt danas je na Županijskom sudu u Puli, u ponovljenom postupku, proglašena krivom i opet dobila 25 godina zatvora.

Unuk ubijene Damjan Trošt prema presudi je proglašen da je u vrijeme kada se kazneno djelo dogodilo bio neubrojiv, uslijed duševne bolesti bipolarnog poremećaja, ali u presudi također stoji da su i u njegovom slučaju ostvarena obilježja kaznenog djela teškog ubojstva.

Presudom mu je određeno šest mjeseci prisilne hospitalizacije koja se može produžavati do maksimalne predviđene kazne za to kazneno djelo, dakle 40 godina.

Naime, svakih šest mjeseci liječnici će utvrđivati produžava li se prisilna hospitalizacija ili ne. Ipak, kako se radi o novoj nepravomoćnoj presudi, tako osuđenici sada imaju mogućnost žalbe.

Da podsjetimo, budući da je Trošt bio neubrojiv u vrijeme nedjela, postupak je sasvim drugačiji jer prema zakonu neubrojiva osoba nije kriva i ne može joj se izreći kazna. U tim se slučajevima prema okrivljeniku postupa prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

OPŠIRNIJE U UTORAK 23. SVIBNJA U TISKANOM IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater