PAZINSKO ODVJETNIŠTVO ODREDILO MU ISTRAŽNI ZATVOR

Nasilnik godinama maltretirao suprugu i kćer: Sve kulminiralo kad je u dvorište zgrade donio plinsku bocu i kantu s benzinom prijeteći da će sve zapaliti

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 4. svibnja 2023., ispitalo hrvatskog državljanina (1953.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona i četiri kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 3. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 70-godišnjak od 2017. godine pa nadalje, na području jednog grada u Istarskoj županiji, postupio protivno čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, odnosno svoju bivšu suprugu (1962.) i kćer (1995.) vrijeđao, psovao i omalovažavao te u više navrata prijetio kćeri.

Osnovano se sumnja da je 3. svibnja 2023., pod utjecajem alkohola fizički nasrnuo na bivšu suprugu i kćer, kao i da je 2. i 3. svibnja 2023., osim bivšoj supruzi i kćerki prijetio i svome sinu te snahi, nakon čega je 3. svibnja 2023., pod utjecajem alkohola, u dvorište zgrade donio plinsku bocu i kantu s benzinom prijeteći da će sve zapaliti.

Županijski sud u Puli-Pola je 5. svibnja 2023., prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke i žrtvu kaznenog djela (članak 123. stavak 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter