TRAGEDIJA

Učenik iz Istre poginuo na maturalnom putovanju u Pragu

| Autor: Glas Istre
Škola "Mate Balote" u Poreču

Škola "Mate Balote" u Poreču


Učenik porečke srednje škole "Mate Balota" poginuo je na maturalnom putovanju u Pragu.

- Maturant naše škole nažalost smrtno je stradao na maturalnom putovanju u Pragu. Više od toga ne mogu govoriti jer još uvijek čekamo izvješće tamošnje policije, rekao je ravnatelj Krešimir Bronić za 24sata.

- Izvršen je policijski uviđaj, a što se točno dogodilo, i mi ćemo znati nakon službenog izvješća. Kao ravnatelj osjećam se užasno loše. Nisam bio prisutan, odnosno nisam bio na tom putu. Izražavam najdublju sućut roditeljima i cijeloj obitelji u ime cijele škole i u svoje ime. Jako sam pod stresom i razumite me, ne mogu više od šoka govoriti, kroz suze je kratko kazao vidno potreseni ravnatelj Bronić, koji je dodao da se sve dogodilo oko ponoć u noći s petka na subotu. 

- Na maturalno putovanje otišlo je 87 učenika iz tri i pol razreda te četiri profesora. Otišli su u četvrtak a trebali su ostati do nedjelje, no zbog cijele situacije, koja je sve duboko potresla, već su u subotu krenuli prema kući, zaključio je ravnatelj.

Kako saznaje Glas Istre, učenik koji je nažalost poginuo u Pragu bio je uzoran, nije bio problematičan, a ono što se dogodilo je nesretni slučaj. S učenicima u Pragu je, saznajemo, nekoliko profesorica, koje su u šoku.

Iz istarske policije su nas izvijestili da znaju za događaj, no informacija o okolnostima nemaju.

Najnovija vijest, koja je neslužbena, kaže da učenik nije iz Poreča, već iz Umaga, te da je stradao prilikom pada sa zgrade.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) u subotu je, nakon smrti srednjoškolca na maturalnom putovanju, priopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

Sedamnaestogodišnji maturant porečke Srednje škole Mate Balote smrtno je stradao u noći s petka na subotu, nešto iza ponoći, na maturalnom putovanju u Pragu. 

Ministarstvo je izrazilo sućut obitelji te učenicima i djelatnicima škole.

Ostali maturanti i razrednici danas su popodne napustili Prag. Detaljnije informacije o ovom tragičnom događaju očekuju se nakon službenog izvješća policije, navodi Ministarstvo.

Na maturalno putovanje otputovalo je u četvrtak 87 učenika, maturanata iz tri razreda te četiri profesora, a trebali su ostati do nedjelje.

Ravnatelj škole Krešimir Bronić izjavio je da je policijski očevid obavljen, no što se točno dogodilo "škola će doznati tek nakon primitka službenog izvješća".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum