prilikom građevinskih radova

Na Valelungi muškarac pronašao ručni bacač. Na teren pozvani djelatnici Protueksplozijske jedinice

| Autor: Glas Istre
Foto: PU istarska

Foto: PU istarska


Policija je jučer oko 13 sati zaprimila dojavu građanina da je prilikom izvođenja građevinskih radova na Valelungi pronašao sumnjiv predmet. Na mjesto događaja odmah su izašli djelatnici Protueksplozijske jedinice Rijeka koji su utvrdili da se radi o ručnom bacaču koji je u kontroliranim uvjetima uništen.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom pozivaju se građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima.

Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'', a za što je dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater