TRAGIČAN DOGAĐAJ IZ 2020. 

Podignuta optužnica protiv pulske liječnice i dvojice medicinskih tehničara. Slučaj je završio smrću pacijenta

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Na Općinskom sudu u Puli podignuta je optužnica protiv troje zaposlenika jedne zdravstvene ustanove iz Pule zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protiv zdravlja ljudi nesavjesnim liječenjem.

Pulsko tužiteljstvo jučer je na stranici Državnog odvjetništva objavilo da se 42-godišnju liječnicu tereti da 26. srpnja 2020. nije provela potrebne mjere prevencije, dijagnostike i liječenja, kao i da je propustila kontrolu pacijenta, zbog čega je propustila i odrediti mu obvezno uzimanje terapije.

Dvojicu muškaraca, 56-godišnjaka i 35-godišnjaka, a kako neslužbeno doznajemo radi se o medicinskim tehničarima, optužnica tereti da su propustili obavljati stalni nadzor nad pacijentom pa su propustili obavijestiti liječnika o pogoršanju bolesti pacijenta. Propusti okrivljenika su, navodi se u optužnici doveli do pogoršanja bolesti pacijenta i smrtnog ishoda, odnosno, kako neslužbeno doznajemo, samoubojstva.

Troje okrivljenih tereti se da su kazneno djelo nesavjesnog liječenja da smrtnim ishodom počinili iz nehaja pa im, ukoliko budu proglašeni krivima i pravomoćno osuđeni, prijeti do osam godina zatvora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum