nije odustajao

Vozač u Dajli krivudao po cesti, bježao policiji, nije bio vezan, pričao na mobitel, uhićen pa se opet dao u bijeg... ali to nije sve

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Policijski službenici Policijske postaje Umag-Umago s ispostavom Buje-Buie su 13. veljače oko 15 sati u Dajli zaustavili automobil VW Polo, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 58-godišnjak, koji je prethodno ugrožavao sigurnost cestovnom prometa tako što je krivudao po kolniku, vozio bez korištenja sigurnosnog pojasa i razgovarao na mobitel.
 
Postupajući po dojavama građana da automobil krivuda po cesti, a kreće se iz smjera Karigadora u smjeru Novigrada, policijski službenici su pokušali zaustaviti automobil VW Polo. No, vozač se oglušio na znakove policijskih službenika i počeo bježati u pravcu Novigrada sve do Ulice Sv. Benedikta, gdje je zaustavljen. Prilikom utvrđivanja identiteta, vozač kod sebe nije posjedovao niti jedan dokument kojim bi se dokazao identitet, a prilikom alkotestiranja nije postupao po uputama policijskih službenika pa ga nije bilo moguće alkotestirati.
 
U trenutku kada mu je priopćeno da je uhićen i da će biti zadržan u prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstava, vozač je pružao otpor i pokušao pobjeći te su nad njim uporabljena sredstva prisile. S protupravnim ponašanjem nastavio je i u policijskom vozilu tako što je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.
 
Muškarac je lakše ozlijeđen prilikom pokušaja bijega, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv njega se pokreće prekršajni postupak.
 
Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima koji su dojavili da u prometu sudjeluje vozač koji ugrožava sigurnost drugih sudionika u prometu, radi čega su policijski službenici mogli odmah reagirati u cilju sprječavanja mogućeg stradavanja. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of