sve dok nije uhvaćena

Gotovo mjesec dana iz dućana u Max Cityju krala samo jednu vrstu proizvoda. Uzimala je malo po malo…

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto: Pixabay)

Ilustracija (foto: Pixabay)


Karin J. iz okolice Pule, nezaposlena recepcionarka koja je ranije već bila osuđivana, osuđena je na pulskom Općinskom sudu zbog više krađa iz hipermarketa Plodina u Max Cityju lanjskog siječnja. Zanimljivo je da je tijekom 20-ak dana, sve dok nije uhvaćena, iz dućana ukrala više boca žestokih pića u vrijednosti od 2.373 kune, odnosno 315 eura.

U presudi je navedeno da je ukrala likere Baileys Irish Cream i Mozart Gold Chocolate Cream, viskije Chivas Regal 12YO, Whyte&Mackay special, Jameson, Jack Daniels, višnjevac Djanic, ginove Star od Bombay i Botanic Gin&Tonic London Dry te vodku Smirnoff Red Label.

Budući da je za kazneno djelo, a u ovom slučaju radi se o takozvanom produljenom kaznenom djelu, propisana kazna do tri godine zatvora te da je tužiteljstvo tražilo da Karin J. sud izrekne uvjetnu kaznu, kažnjena je takozvanim kaznenim nalogom. Dobila je osam mjeseci zatvora, koliko je tužiteljstvo i tražilo, ali u zatvor neće ići ako u periodu od dvije godine, računajući od dana pravomoćnosti naloga, ponovno ne počini neko kazneno djelo.

Ukoliko se na kazneni nalog bude žalila, sankcija neće vrijediti te će joj se suditi u redovnom postupku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter