KRŠENJE ZAKONA U VOLMAMA?

Na meti policije Sead Ibrahimović, Sandra Pinzan, Ivana Mihalić Fabris i Jasmina Mandić

| Autor: Marcello ROSANDA
Volme, ilustracija

Volme, ilustracija


Istarska je policija danas obavijestila javnost da je podnijela kaznene prijave protiv nekadašnjeg šefa Odjela za prostorno uređenje Istarske županije Seada Ibrahimovića, supruge istarskog pročelnika Ezia Pinzana, Sandre Pinzan, trenutne pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Istarske županije Ivane Mihalić Fabris i voditeljice županijskog Odsjeka za prostorno uređenje i gradnju za područje Pule i okolice, Jasmine Mandić. Naravno, imena smo neslužbeno saznali naknadno, budući da je policija navela samo funkcije i godišta osumnjičenih.

Službenici gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje serije kaznenih djela - zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela i poticanja na pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Potom su utvrdili sumnju da je 53-godišnji Ibrahimović, kao službena osoba jedinice regionalne samouprave koja je bila nadležna za provođenje postupka legalizacije nezakonito izgrađenih objekata, 15. prosinca 2015. godine, na poticaj 49-godišnje Pinzan, vlasnice nekretnine na području k.o. Pomer, točnije u Volmama kraj Banjola, unatoč neispunjavanju zakonskih uvjeta, nezakonito izdao rješenje o izvedenom stanju kojim je građevina nezakonito legalizirana.

Po saznanju za nezakonito izdano rješenje o izvedenom stanju, 42-godišnja Mihalić Fabris je, kao službena osoba jedinice regionalne samouprave, dala uputu 41-godišnjoj Mandić da izda rješenje kojim oglašava ništavnim nezakonito izdano rješenje o izvedenom stanju, s ciljem prikrivanja počinjenog kaznenog djela i počinitelja.

Dakle, po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu. Koja će biti državnoodvjetnička odluka, hoće li slučaj doći do suda i hoće li sud potvrditi eventualnu optužnicu, ostaje vidjeti.

Radi se o slučaju obitelji županijskog pročelnika Ezia Pinzana, odnosno djedovine njegove supruge. Ona je, naime, osumnjičena da je bespravno izgradila objekt uz more u Volmama u Općini Medulin.

Ta je građevina potom, uz pomoć ondašnjeg pročelnika Ibrahimovića, nezakonito legalizirana. Međutim, godinama kasnije, pročelnikova supruga županiji je predala zahtjev za poništenje te legalizacije. Pročelnica Mihalić Fabris taj je zahtjev usvojila i nakon čak sedam godina poništila rješenje. Objekt u Volmama na koncu je srušen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater