NESREĆA U PULI

NOVE INFORMACIJE: Vlak zaustavljen u Galižani se samopokrenuo i nekontrolirano jurio do Pule

| Autor: Marina VUKŠIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Putnički vlak u kojem su bili strojovođa, kondukter i četvero putnika, koji je u subotu oko 23 sata bez stajanja projurio kroz željeznički kolodvor u Puli te preko puta Veslačkog kluba Istra, na dijelu pruge koje se više ne koristi, udario u parkirani klupski kombi koji je gurao nekoliko stotina metara te se zaustavio tek preko puta zgrade lučke kapetanije, u 22.23 sata je bio zaustavljen u stajalištu Galižana, između kolodvora Vodnjan i Pula zbog kvara oba kompresora vlaka.

Naime, strojovođa je zaustavio vlak te je po njega trebala doći pomoćna garnitura iz kolodvora Pula. Tijekom stajanja, došlo je do samopokretanja vlaka prema kolodvoru Pula. Vlak je prošao kroz kolodvor i naletio na kombi koji je bio parkiran uz kolosijek koji se ne koristi za željeznički promet, doznajemo od Ivane Čubelić, koordinatorice odnosa s javnošću HŽ-a Putničkog prometa. 

Policija je izvijestila da je, prema dosad provedenim izvidima, utvrđeno da "sve ukazuje na to da se nesreća dogodila uslijed otkazivanja sustava kočenja". Točan uzrok nesreće biti će poznat sutra nakon što Agencija za istraživanje nesreće u cestovnom, željezničkom i pomorskom prometu poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, izvijestila je PU istarska.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter