OPĆINSKI SUD U PAZINU

Provaljivali u kampere u Poreču i Funtani, dobili dvije godine zatvora

| Autor: Marica KOŠTA
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Na Općinskom sudu u Pazinu nepravomoćnom su presudom sa po dvije godine zatvora kažnjeni Senad Saljihi (54) iz Zagreba i Ibrahim Musić (58) iz Sesveta jer su ljetos u Poreču i Funtani počinili jedno produljeno kazneno djelo teške krađe. Obojici je, međutim, izrečena djelomična uvjetna osuda, tako da će u zatvoru biti godinu dana, a na izdržavanje još jedne godine zatvora neće biti upućeni ukoliko u roku od četiri godine ne počine novo kazneno djelo.

Saljihi i Musić su na suđenju priznali da su 11. kolovoza ove godine između 14 i 20 sati na parkiralištu ispred zabavnog centra "Aquacolors" provalili u dva kampera stranih državljana i ukrali im novac koji su kasnije podijelili između sebe. U oba slučaja Saljihi je bio taj koji je odvijačem obijao brave kampera, dok mu je Musić čuvao stražu. Tako je Saljihi najprije provalio u kamper Fiat Ducato Maxi poljskih oznaka, u vlasništvu državljanina Poljske, kojem je ukrao 300 eura i 1.000 zlota, a potom i u kamper Fiat nizozemskih oznaka, u vlasništvu državljanina Nizozemske, kojem je ukrao 800 eura.

Istoga dana Saljihi je i u Funtani, na parkiralištu beach bara Fuente, odvijačem razbio staklo prozora suvozačevih vrata kampera marke Mercedes njemačkih oznaka te vlasniku, njemačkom državljaninu, ukrao 110 eura. I taj je novac podijelio s Musićem koji mu je čuvao stražu da netko ne naiđe. No već sutradan, 12. kolovoza, su obojica uhićena te im je određen istražni zatvor u kojem se i danas nalaze.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini