MJEŠTANI POMOGLI STRADalima iz MIG-a

Nakon pada iz aviona pilot je izašao iz šume dezorijentiran. Drugi je prošao gore

| Autor: Glas Istre
Foto ICV.hr

Foto ICV.hr


Na području Voćina, na teško pristupačnom terenu, danas nešto prije 14 sati srušio se avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG-21. Nakon velike potrage u kojoj su sudjelovale sve žurne službe, oba pilota su pronađena živa.

Kako piše ICV.hr. pronalaskom mjesta pada, vatrogasci su ugasili požar na olupini. Avion se u padu prepolovio, dio je izgorio, ostao je samo rep.

Foto (ICV.hr)Foto (ICV.hr)

Iz spomenutog portala razgovarali su s mještankom Voćina Anđom Ašić koja je pomogla prvom pilotu. Katapultirao se iz aviona u šumu te sam krenuo potražiti pomoć.

- Izašao je iz šume dezorijentiran. Rekao je kako se ničeg ne sjeća i da je bila magla. Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć, koji su brzo došli i pružili mu pomoć – rekla nam je.

Drugog pilota pronašli su hrvatski branitelj Mika Matić iz Voćina i djelatnici interventne jedinice PU virovitičko-podravske Mario Novosel i Josip Jadan.

- Krenuo sam pomoći jer sam vidio da helikopter prelijeće ovo područje. Ponudio sam pomoć spašavateljima jer se snalazim ovdje. Tako sam i prvi stigao do pilota. Ležao je na leđima i bio je pri svijesti. Živ, ali ozlijeđen – rekao je mještanin Matić, za portal ICV.hr.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini