UHVAĆEN KOD GROŽNJANA

Švercer migranata iza rešetaka - kamperom pokušao ilegalno preko granice "prebaciti" turske državljane

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 20. studenog 2022., ispitalo slovenskog državljanina (1992.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 30-godišnjak 18. studenog 2022., počinio navedeno kazneno djelo, odnosno da je sukladno ranije danim uputama i radi dogovorene naknade od 5.000,00 eura, na području grada Rijeke u kamper vozilo, koje mu je osigurala nepoznata osoba, primio više državljana Turske koji nemaju zakoniti boravak u Republici Hrvatskoj. Osnovano se sumnja da ih je vozilom odvezao prema državnoj granici sa Republikom Slovenijom gdje su strani državljani planirali nezakonito prijeći državnu granicu. Osumnjičeni 30-godišnjak nije uspio u svojoj namjeri jer su ga isti dan u 21.10 sati, zajedno sa stranim državljanima, zaustavili policijski službenici u blizini mjesta Grožnjan.

Županijski sud u Puli-Pola je 20. studenog 2022. prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom