DOBIO VIŠE GODINA IZA REŠETAKA

Višestruko osuđivan nasilnik iz Istre prijetio i ozlijedio izvanbračnu suprugu. Rekao joj je: "Umri, crkni, bacit ću te s mosta, ako me prijaviš ubit ću i tebe i tvoju porodicu"

| Autor: Marica KOŠTA
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Jedinstvenom, bezuvjetnom kaznom zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci kažnjen je 32-godišnji M. V., nastanjen u jednom mjestu u Istri, zbog pet kaznenih djela: teškog ozljeđivanja izvanbračne supruge, nasilja u obitelji, prijetnje izvanbračnoj supruzi, krivotvorenja isprava i skidanja službenog pečata.

Nepravomoćna je to presuda suca Općinskog suda u Pazinu Denisa Heka kojom je 32-godišnjaku u jedinstvenu kaznu zatvora uračunato i vrijeme uhićenja i vrijeme izvršavanja mjere istražnog zatvora, u kojem se M. V. nalazi od uhićenja 15. prosinca 2021. godine.

Spavaj kučko, crkni

Krivim je M. V. proglašen jer je s ciljem da ustraši i uznemiri izvanbračnu suprugu, i s ciljem da ju teško ozljedi te ju dovede u ponižavajući položaj i kod nje izazove strah za njezinu sigurnost, 14. prosinca između 11. i 14.15 sati ženi rekao "spavaj kučko, crkla da Bog da". Nakon toga je udarao po stvarima u stanu pa izišao.

Kada se iste večeri vratio oko 22.30 sati razbio je svoj mobitel pa ponovno izašao iz stana. Natrag se vratio tek sutradan, 15. prosinca, pa je između 8.30 i 10 sati rukama gurnuo suprugu na namještaj u koji je ona udarila glavom, više ju je puta ošamario i udario šakom govoreći: "Umri, crkni, bacit ću te s mosta, ako me prijaviš ubit ću i tebe i tvoju porodicu."

Uslijed toga je žena zadobila krvni podljev i oguljotine čeone regije glave, otok i krvni podljev korijena i hrpta nosa, krvni podljev vjeđa oba oka i višekomadni prijelom nosnih kostiju s pomakom koštanih ulomaka, odnosno ozljede koje u svom zbiru čine tešku tjelesnu ozljedu.

Uklonio pečate

Osim toga, krivim je M. V. proglašen i jer je 10. listopada 2021. između 12 i 12.20 sati u mjestu u kojem živi u Istri ušao u dvorište kuće u vlasništvu jednog pokojnika te upotrebom podesnog alata s ulaznih i stražnjih vrata kuće uklonio službene pečate "RH- POLICIJA" koje su 20. rujna 2021. postavili nadležni policijski službenici do okončanja ostavinske rasprave. M. V. je ujedno proglašen krivim i jer su on i 41-godišnji D. S., s prebivalištem u Bujama, s vozila Honda Accord 3.0 skinuli pripadajuće njemačke registracijske tablice te na to vozilo stavili tablice pulskih oznaka koje su skinuli s Honde Accord 2.0. Nakon toga su se M. V. i D. S. vozilom s nepripadajućim tablicama vozikali po gradu. Zbog tog je krivotvorenja isprava 41-godišnji D. S. kažnjen uvjetnom osudom na deset mjeseci s trogodišnjim rokom provjeravanja, a M. V. su dosuđena tri mjeseca zatvora, što je uračunato u jedinstvenu osudu od četiri godine i šest mjeseci zatvora.

Sada 32-godišnji M. V. je od 2008., dakle od 18. godine života, pa sve do sada, višestruko kazneno osuđivan na Općinskom sudu u Osijeku, i to zbog iznuda, prijetnji, teških krađa, krađa, pokušaja razbojništva, nedozvoljenog držanja oružja, zapuštanja ili zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe…

Ovom posljednjom, nepravomoćnom presudom produljen mu je istražni zatvor jer po ocjeni Općinskog suda u Pazinu postoji bojazan da bi na slobodi ponovio kaznena djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini