NOVI OBLIK LOPOVLUKA

Drska krađa u Puli! Ako prodajete proizvode, ne otkrivajte broj kartice i CVV

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Pulska je policija 17. studenog zaprimila prijavu 18-godišnjakinje koja je oglasila prodaju štapnog miksera, nakon čega joj je nepoznata osoba, koristeći se njezinim bankovnim podacima i podacima njezinog bankovnog računa, skinula nekoliko tisuća kuna.
 
Naime, žena je nakon ostvarene kraće komunikacije putem društvene aplikacije u obrazac s linka koji joj je navodni kupac poslao, unijela osobne podatke i podatke svog bankovnog računa, kako bi se na njen račun mogla izvršiti transakcija,nakon čega je shvatila da je nepoznata osoba sa njenog računa izvršila neovlaštenu transakciju.
 
Policija poduzima mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti događaja i pronalasku počinitelja kaznenog djela prijevare.
 
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o broju bankovne kartice, PIN broju i troznamenkastom CVV broju na poleđini bankovne kartice, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama.

"Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke, a pogotovo ne broj kartice i CVV broj na poleđini kartice", ističu iz policije.
 
O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater