SLUČAJ KOJI JE POTRESAO GRAD

Mlada Puljanka oslobođena optužbe da je prijetila smrću policajcu. Njemu se sudi da ju je tukao svezanu lisicama

| Autor: Marcello Rosanda
Ozljede koje je zadobila

Ozljede koje je zadobila


U slučaju policajca koji je u studenom 2019. godine usred Pule izudarao tinejdžericu svezanu lisicama, doduše nakon što je ona narušavala javni red i mir, jedan je kazneni postupak sada napokon pravomoćno okončan, dok drugi još nije išao dalje od prve sudske rasprave, kako neslužbeno saznajemo.

Kada je riječ o prvom, nedavno je sud drugog stupnja, točnije Županijski sud u Zagrebu, odbio žalbu državnog odvjetnika i potvrdio prošlogodišnju presudu Općinskog suda u Puli kojom se tada 18-godišnja djevojka oslobađa od optužbe da je prijetila policajcu smrću.

Ipak, drugi kazneni predmet, gdje su pulski odvjetnici Marija Budimir i Matija Miloš podnijeli kaznenu prijavu protiv policajca zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda tek punoljetnoj djevojci, ali i krivotvorenja službene isprave da bi prikrio nezakonito postupanje, ni nakon skoro tri godine nije ni blizu kraja.

Da podsjetimo, zadnje što smo pisali povodom ovog slučaja jest da je Općinski sud u Puli početkom prošle godine potvrdio optužnicu protiv 37-godišnjeg policajca iz PU brodsko-posavske, tada na dužnosti u PU istarskoj, koji je jedne noći koncem 2019. godine izudarao djevojku iz Pule nakon što je ona narušavala javni red i mir.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater