TEŠKO KAZNENO DJELO

NEŠTO NIJE DOBRO SHVATIO Porečan na društvenim mrežama poticao građane na nepoštivanje odluka Stožera civilne zaštite. ALI TO NIJE JEDINA GLUPOST KOJA MU JE PALA NA PAMET

| Autor: Glas Istre

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji Porečan počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno da je poticao na počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti, izvijestila je PU istarska.

Policija je utvrdila da je 32-godišnjak posljednja tri dana na društvenoj mreži moderirao objave jedne grupe, a koja je osnovana u cilju poticanja građana na nepoštivanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene kako bi se spriječilo širenje virusa Covid-19. Osim što je moderirao objave, muškarac je pozivao i druge osobe u grupu kako bi ona brojala što više članova, u cilju stvaranja opće svijesti o potrebi kršenja odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Osumnjičenog se tereti i da je 30. ožujka oko 12.30 sati objavio poziv građanima na druženje na jednoj lokaciji na području Poreča, odnosno pozvao je građane na kršenje Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, čime bi nastala opasnost od povećanja širenja zarazne bolesti.

Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum