TEŽAK PROMETNI PREKRŠAJ

VOZIO BRŽE OD DOZVOLJENOG I BEZ VOZAČKE DOZVOLE: 24-godišnjak kažnjen s 20.000 kuna i četveromjesečnom zabranom vožnje

| Autor: Hina
(D. ŠTIFANIĆ/ILUSTRACIJA)

(D. ŠTIFANIĆ/ILUSTRACIJA)


Na zagrebačkom području tijekom srijede i četvrtka troje vozača je kažnjeno zbog težih prometnih prekršaja, a rekorder je 24-godišnjak kažnjen s 20.000 kuna i četveromjesečnom zabranom vožnje.

Prometni policajci zaustavili su 24-godišnjaka u četvrtak u 3.35 sati na Krugama koji je upravljao BMW-om dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije, a također je odbio i alkotestiranje te je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu zbog žurnog prekršajnog postupka. Nakon provedenog postupka, 24-godišnak je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 20.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilom B kategorije od četiri mjeseca.

U četvrtak oko 10.40 sati prometni policajci zaustavili su na Slavonskoj aveniji 20-godišnjaka koji se VW Golfom kretao u naseljenom mjestu brzinom iznad 50 kilometara na sat. Daljnjom provjerom utvrđeno je da je upravljao automobilom dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je prepraćen na zagrebački Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna i mjera zabrane upravljanja vozilom u vremenu od tri mjeseca.

Kretavši se u srijedu oko 22.10 sati automobilom Peugeot 406 pod utjecajem alkohola, 53-godišjakinja je tijekom vožnje s kolnika sletjela na ogradu ugostiteljskog objekta u Martićevoj ulici. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta, a neopreznoj vozačici izmjereno je 1,3 promila alkohola u krvi. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 53-godišjakinja je prepraćena na zagrebački Općinski prekršajni sud gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 8600 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater