Preach The Rič

Arrested Development i Bad Copy predvode hip-hop festival na Martinskoj

| Autor: Hina
Ilustracija (Snimio Denis Lovrovic)

Ilustracija (Snimio Denis Lovrovic)


Na drugom izdanju Preach The Rič, hip-hop festivala koji će se održati 16. i 17. kolovoza na Martinskoj u Šibeniku, glavne zvijezde bit će američke legende Arrested Development i regionalni reperi Bad Copy, objavio je Pozitivan ritam.

Arrested Development, višestruko platinasta Grammyjem nagrađena grupa poznata je po svojoj nepresušnoj energiji koju prelijevaju u dušu žednoj publici. Prošlo je više desetljeća otkako je Arrested Development udario kontru tada dominantnom gangsta hip-hopu svojim prkosnim stihovima nade. 

Nastali 1988. u Atlanti, Arrested Development su prvi hip-hop bend koji je 1993. dobio Grammyja u kategoriji "Najbolji mladi umjetnik". Istaknuli su se svojim angažiranim tekstovima, na poziv redatelja Spikea Leeja napisali su pjesmu za film "X" o legendarnom Malcolmu X-u. Posljednjih 20 godina Arrested Development održava rasprodane koncerte u doslovno svakom dijelu svijeta, a u kolovozu prvi put stižu u Šibenik.

Bad Copy su beogradska rap grupa koju čine Ajs Nigrutin, Wikluh Sky i Bdat Džutim Timbe, aktivni su još od sredine devedesetih. Poznati su po humoru u tekstovima punim slanga. 

Iza sebe imaju četiri studijska albuma: "Orbod ebej", "Sve Sami Hedovi", "Najgori Do Sada" i "Krigle", kao i mnogobrojna solo izdanja. Nakon sezone festivala najavljuju ulazak u studio i snimanje novog albuma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum